Dette nettstedet benytter informasjonskapsler (cookies). Les mer her | Ikke vis denne meldingen igjen
Logo
For beboere

Her trives både store og små

Ønsket om større boltreplass og kortere avstander fikk Svenn Terje og familien til å flytte hit. De mange sosiale møteplassene får dem til å bli.

Noen få minutter utenfor Kristiansand sentrum ligger Justneshalvøya. Med vann på begge kanter og kort vei til det meste, er området blitt populært for både nybyggere og barnefamilier. Det kan tobarnsfar Svenn Terje Østensen skrive under på.

–  Vi ønsket å bo i et mer barnevennlig område, og venner av oss åpnet øynene våre for Justneshalvøya. Etter å ha tilbragt noen dager på lekeplasser og turstier her bestemte vi oss for å flytte hit. Vi har aldri angret på avgjørelsen!

– Fornøyde barn gir fornøyde foreldre

Svenn Terje flyttet fra leilighet på Lund til Justneshalvøya i 2013, sammen med samboeren Silje og datteren Isabelle. Med nummer to på vei hadde familien et behov for mer plass, og en bolig på Justneshalvøya ble svaret.

–  Her kan barna holdes i aktivitet uten at vi trenger å kjøre dem rundt, og det er gangavstand til skole og barnehage. Det gjør hverdagen enkel og behagelig for oss alle. Fornøyde barn gir fornøyde foreldre, smiler han.


Vil bygge nytt hus

Siden familien flyttet hit i 2013 har Isabelle rukket å bli 9 år, og lillebror Liam har fylt 5 år. De går begge på skole og i barnehage i nærområdet, og den korte skoleveien er spesielt moro for Isabelle. Hver morgen samles nemlig klassevenninnene med sparkesyklene sine for å ta følge til skolen.

Etter hvert som barna vokser og blir eldre, ser familien at det nok en gang kan bli behov for endringer.

–  Snart vil vi nok trenge enda mer plass og fleksible løsninger, og da håper vi å kunne bygge selv, fortsatt på Justneshalvøya, forteller Svenn Terje.

Heldigvis ligger Havlimyra ungdomsskole like ved, så Isabelle og Liam vil ha kort skolevei også i fremtiden. Det er ledige tomter for bygging i området, og det gir stabilitet å vite at familien ikke trenger å flytte langt når boligbehovet endrer seg.

Sosialt for store og små

Det tette og gode samholdet mellom naboene er en viktig trivselsfaktor for de to voksne i familien, sier Svenn Terje. 

–  At barna skulle bli fornøyde med å bo her var ikke en overraskelse, men at vi foreldre skulle få så mange nye venner kom som en stor bonus!

Han forteller at store og små ofte samles til turer, lek og moro. De mange møteplassene gjør at det sosiale ikke begrenses til helgene, selv i en hektisk hverdag.

–  Det trenger gjerne ikke være mer enn en kopp kaffe og noen røverhistorier på rastebenken mens barna leker og koser seg.

– En god bydel å vokse opp i

Justneshalvøya har til nå 20 ulike lekeplasser, og det planlegges enda flere. Familien forteller at de fortsatt, etter seks år i området, stadig oppdager en lekeplass de aldri har vært på før.

–  Og så må vi jo trekke frem Trollstien som et høydepunkt. Den går på utsiden av Justneshalvøya, med flere små bukter og strender. Perfekt for små turer med barn, eller for en løpetur når barna er i seng. Fotballbanen blir også flittig brukt året rundt.

– Det aktive og trygge miljøet gjør at dette definitivt er en god bydel å vokse opp i!

Er du nysgjerrig på Justneshalvøya? Les mer om barnas bydel